Lancelot VideoTop 4 meest waardevolle tips voor een winstgevende videomarketing strategie

Geen enkel bedrijf draait er tegenwoordig nog omheen. Videomarketing is de toekomst, hoor je ieder zeggen. Maar waarom is dit de toekomst? En is het wel iets voor jouw bedrijf? Hier geven we in dit artikel antwoord op.

Videomarketing is niet nieuw, maar wel booming

Wij merken dat er jaarlijks steeds meer bedrijven komen die willen beginnen met videomarketing. Laat staan het budget dat er gemiddeld doorheen gaat. Toch zijn de kosten om te beginnen met videomarketing tegenwoordig lager dan ooit. Zo kan je met een klein budget, weinig resources en in een korte tijd een video ontwikkelen. Dit hoeft zelfs niet met een professionele camera, maar kan ook gewoon met je telefoon. Ook is het volgens vele marketeers een van de meest effectieve marketingcommunicatiemiddelen, zoals te zien op deze infographic.

Hoe goed werkt videomarketing op social media?

Om je nog verder over de streep te trekken willen we het ook hebben over videoplatformen, zoals Youtube, Facebook, TikTok en Instagram. Want bijvoorbeeld op Youtube wordt er meer dan 1 miljard uur aan video’s bekeken per dag. En wist je dat 62% van facebookgebruikers in een onderzoek aangeven meer interesse te hebben in een merk na het zien van een story? En dat video’s op volledig scherm 25% vaker wordt bekeken op TikTok? Dat How-To-Video’s enorm populair zijn op instagram? Zo geeft in dit geval zelfs 80% van de gebruikers in een onderzoek aan graag naar how-to-video’s te kijken.

Tip 1: Het onderwerp van je video

Het is de eerste vraag bij een hoop bedrijven, maar is vaak ook een van de vervelendste vragen om zelf te beantwoorden. Waar ga je een video over maken? Wanneer veel bedrijven hier geen antwoord op weten, kiezen ze er uiteindelijk voor om maar helemaal geen video te maken. Hartstikke zonde vinden wij. Zeker omdat het antwoord makkelijker te vinden is dan je denkt. Veel bedrijven vertellen namelijk over iets wat zij willen vertellen, terwijl dit vaak helemaal niet is wat de klant wil kijken. Maak video’s over onderwerpen waar je klanten naar willen kijken. Weet je niet wat ze willen kijken? Vraag het dan.
Okay dit is misschien een beetje kort door de bocht, er zijn namelijk heel wat andere manieren om erachter te komen wat je klanten willen kijken. Namelijk
Je zou kunnen kijken welke vragen er binnenkomen via de klantenservice
Welke vragen komen vaak terug tijdens een gesprek met (potentiële) klanten?
Wat vertel je in een pitch over je bedrijf?
Welke inzichten over de pains & gains heeft de marketing of salesafdeling al?
Als je deze vragen beantwoordt heb je direct al een mooie topiclijst voor je visual marketing. Deze onderwerpen kan je vervolgens weer verdelen onder subcategorieën.

Tip 2: Welke kanalen zijn voor mij het beste?

Stel je bent een klant bij jouw bedrijf. Wil je dan op alle kanalen dezelfde video zien? Het antwoord op die vraag is hoogstwaarschijnlijk nee. Toch zijn er een hoop bedrijven die deze aanpak hanteren. Je doelgroep is met een reden op een bepaald kanaal. Zoekt de potentiële klant naar een concrete tip? Grote kans dat die dat op LinkedIn zou doen. Wilt je doelgroep een grappig filmpje of een teaser voor een grotere video? Dan kan dit op Facebook en Instagram. Wilt je doelgroep een complete uitleg over het onderwerp? Dan kan je een video bij een blogpost plaatsen.
De truc is alleen, dat je al deze filmpjes uit de grote blogpost video kan halen. Heb je een blooper of een leuke teaser? Dit kan perfect op Instagram of Facebook. Heb je een concrete tip in de video? Dit kan perfect op LinkedIn. Zo kan je makkelijk en effectief je video’s op verschillende kanalen plaatsen, zonder te spammen.

Tip 3: Ondertitelen of niet?

Naar ons idee is het in de meeste gevallen slim om video’s te ondertitelen. Zo kijkt niet altijd iedereen met geluid en blijft de boodschap beter hangen als er niet alleen beeld aanwezig is.
Daarnaast geeft het Google ook de kans om de tekst in de video te begrijpen en om te indexeren. Dit heeft dus direct invloed op je organische vindbaarheid.
Wel is het belangrijk om het zelf uit te typen en niet Google alles te laten doen. Google is namelijk nog steeds redelijk vaak best slecht in gokken wat er nou daadwerkelijk staat.

Tip 4: Hoe gedraag je je op de video?

Zorg dat je overkomt als een verkoper en doe je voor als totaal iemand anders, dat is de beste manier om geen resultaat te behalen met je videomarketing. Wil je wel resultaat? Dan is het simpel gezegd, maar moeilijk gedaan, je moet authentiek en oprecht overkomen. Alleen dan weet je doelgroep waar ze aan toe zijn wanneer ze met jouw in zee gaan.
Het is natuurlijk voor iedereen even wennen om voor de camera te staan. Gelukkig hebben wij wat tips om je op weg te helpen.
Oefen voor de spiegel of neem het op met je mobiel, zo weet je of je raar overkomt
Oefen voor de camera zonder dat die loopt. Vertel een verhaal die je ook aan je vrienden of collega’s zou kunnen vertellen
Vraag het aan een collega of een goede vriend hoe je overkomt op de camera, dat bespaart je de ongemakkelijkheid om jezelf terug te zien op beeld.
Als je deze tips maar vaak genoeg toepast is het een kwestie van wanneer en niet of je authentiek over gaat komen.

Wil je de productie uitbesteden?

Je hebt nu een toffe videomarketingstrategie, nu alleen het filmen nog. Hoe pak je dit aan en wat heb je nodig? Dit zijn vragen die hartstikke normaal zijn als je net begint met videomarketing. Gelukkig kan Lancelotvideo je verder helpen. Klik op de onderstaande knop om even met ons te brainstormen over je idee.

Ik wil een bedrijfsfilm

Tof! Stuur ons een bericht via ons contact formulier, en wij komen zo snel mogelijk met een vrijblijvend voorstel. Heb je verder nog vragen? Deze kun je ook hier stellen.

jaar actief

tevreden klanten

uren gefilmd

opgeleverde films