Lancelot VideoWat kost een bedrijfsvideo?

Het is lastig inschatten hoeveel een bedrijfsvideo kost om te maken. Want naast het filmen en monteren komt er vaak meer bij kijken. Denk aan een videostrategie, het concept, locatiekosten en kleurbewerking. Ook het ruwe beeldmateriaal is vaak niet gratis. Lancelot Video heeft jaren ervaring met het produceren van bedrijfsvideo’s voor onder andere WSP, Kruidvat, ROC Midden Nederland en verschillende gemeenten. We leggen per werkzaamheid uit wat je kan verwachten en wat ongeveer de kosten zullen zijn.

Wat kost een bedrijfsvideo?

Videostrategie

Content is king: met maar één filmpje red je het niet meer. Daarom is het handig om, voordat je zomaar aan de slag gaat, een videostrategie te maken. Wat zijn je targets? Wie wil je bereiken en op welk termijn? Als je dit helder hebt kun je op basis hiervan een contentplanning maken. 

 

Geschatte kosten:  € 1200,-

 

Videoconcept

Als je videostrategie helder is, beginnen we met het concept van de eerste video. De tijd die hieraan besteed wordt hangt natuurlijk sterk af van wat voor soort video we gaan maken. Een simpele informatieve vlog voor Intranet kost niks qua concept, maar voor een volledig gelikte bedrijfsvideo ben je wel even bezig. Vaak begin je met een concurrentie analyse: wat doet de concurrentie goed? Waar liggen kansen voor ons? En waar moeten we van wegblijven? Als dit helder is gaan we een storyboard of shotlist maken. Hierin wordt duidelijk welk beeld wanneer wordt laten zien, en krijgt de video vorm. 

 

Geschatte kosten: € 0 tot € 1200

 

Filmen

Strategie en concept helder? Dan gaan we draaien! Een goede maatstaf om vast te houden is dat 1 uur aan filmen ongeveer gelijk staat tot 30 seconden. Let op: dit is dus alleen als we echt aan het filmen zijn. Dingen als opzetten, vervoer en afbouwen rekenen we hier niet voor mee. 

 

Geschatte kosten: € 600,- per dag

 

Montage

Alles staat er op, dan gaan we de montage in. Hier komen het concept en het gefilmde materiaal samen tot een verhaal. Inclusief feedbackrondes ben je ongeveer een dag bezig met het monteren, en een dag met de kleurnabewerking. 

 

Geschatte kosten: € 1000,-

 

 

Optimalisatie

Klaar! Toch? Als je het optimale uit je video wilt halen, is het handig om een SEO analyse toe te passen op je titel en beschrijving. Dit hoeft niet veel werk te zijn, maar garandeert eigenlijk altijd betere resultaten dan als je de video zomaar plaatst. Heb je in je videostrategie gekozen dat de bedrijfsvideo via een gesponsorde advertisement gedeeld wordt? Ook daar kunnen we je bij helpen. 

 

Geschatte kosten: € 500,-

 

Conclusie

Ja, je kan voor onder de € 1500,- een professionele bedrijfsvideo laten maken. Maar eigenlijk is dit zonde, omdat deze video veel minder duurzaam is op de lange termijn dan als je hier een strategie, concept en optimalisatie aan koppelt. Het is daarom goed om na te denken wat jij als organisatie zelf kan, en wat je het beste aan de videomaker kunt overlaten. 

 

Benieuwd naar wat wij aanraden voor jouw organisatie? Neem contact met ons op! 

Meer lezen over wat een bedrijfsvideo kan betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan deze blog.