Lancelot VideoWat kost een videoclip?

De kosten van een videoclip

Heb je een gaaf idee voor een videoclip en wil je nu weten hoeveel dat gaat kosten? De kosten van een videoclip hangt af van een hoop variabelen. Zo maakt de gebruikte apparatuur uit, maar vooral ook het aantal draaidagen. Dus als je jezelf afvraagt; “Wat kost een videoclip?”, lees dan vooral verder. 

Wat heeft invloed op de kosten van een videoclip?

Elke videoclip is maatwerk. Het is daarom niet mogelijk om exact te zeggen hoe duur je videoclip zal worden. De vraag “wat kost een videoclip?” is bijna hetzelfde als “Wat kost een auto?”. Je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wel kan je rekeninghouden met een aantal factoren waardoor je de kosten zo laag mogelijk kan houden. 

Als eerste is het belangrijk om te weten wat het doel is van je videoclip. Wanneer je een duidelijk doel hebt, kan je dit samen met je budget in je achterhoofd bespreken met je videograaf. Het is dan mogelijk om met een passend budget een videoclip te produceren. Wanneer je niet precies weet wat je video moet behalen, is dit erg lastig om te bespreken.

Vervolgens kunnen we je adviseren over het aantal productiedagen en de apparatuur die wordt gebruikt. Ook de nabewerking heeft invloed op het totale kosten plaatje. 

Wil je je laten informeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 

 

Gemiddelde kosten van een videoclip

Een gemiddelde videoclip kost van €300 tot meer dan €1000. Zoals eerder vermeld zullen deze prijzen vooral gebaseerd zijn op het aantal productiedagen, de gebruikte apparatuur en de nabewerking van de videoclip. Ook zal de grootte van de crew natuurlijk invloed hebben op het totale kosten plaatje. 

Weet je genoeg en wil je direct het tarief opvragen? Klik dan op de bovenstaande knop om contact met ons op te nemen. Je weet dan precies hoeveel je videoclip zal gaan kosten. 

De kwaliteit van je videoclip

Wanneer je contact met ons op neemt, bespreken we je uitgebreid je wensen. Dit zorgt naast voor een completer kostenplaatje, ook gewoon voor een veel beter eindresultaat. Eventuele locaties, de camera-kwaliteit die nodig is en het verhaallijn worden allemaal besproken. Filmen op een telefoon zal namelijk een heel ander resultaat leveren dan filmen op een high-end camera. 

Meerde video’s laten schieten?

Als je zo goedkoop mogelijk wilt uitkomen, is het uiteraard ook mogelijk om meerdere video’s slim te laten produceren. Als meerdere filmpjes direct na elkaar worden geschoten, zal dit het totale kostenplaatje natuurlijk dekken. Alle apparatuur wordt tenslotte al gehuurd op die dag en we zijn al aan het draaien. Wil je weten wat hiervoor mogelijk is? 

Neem ook dan gewoon gerust contact met ons op. Dit is geheel vrijblijvend en zorgt ervoor dat we samen kunnen kijken wat mogelijk is.

 

Over Lancelot Video 

Wij weten hoe we waarde kunnen toevoegen aan jouw bedrijf, event, performance of voorstelling. Ons geheim? Goed luisteren naar jouw wensen. Wat wil je vertellen, wat is voor jou belangrijk en wie wil je bereiken? Samen maken we van jouw verhaal een concept die de fundering vormt van jouw video. We stellen opties voor, denken mee en spelen in op de laatste online ontwikkelingen en trends. We kijken waar kansen liggen voor jou en gebruiken onze kennis om deze te benutten. Zo creëert Lancelot Video film die nét even anders is dan de rest.

Wat heeft jouw film nodig om de boodschap zo helder mogelijk bij de kijker te krijgen? Dit is de kernvraag van iedere productie die wij doen. Want als je dit glashelder hebt, dan wordt de rest een stuk makkelijker. Het filmen en monteren doen we op een manier die past bij de snelle communicatiewereld van nu.

Video blijft doorgroeien. Steeds meer bedrijven, productiehuizen, producenten en makers zien de waarde in van een sterke video aanwezigheid op platformen als LinkedIn, Instagram, Facebook en YouTube. Het is een ideaal medium om mee te vertellen wie jij bent, wat je doet en waar je naartoe wilt. Benieuwd wat video voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op!

jaar actief

tevreden klanten

uren gefilmd

opgeleverde films

Ik wil een bedrijfsfilm

Tof! Stuur ons een bericht via ons contact formulier, en wij komen zo snel mogelijk met een vrijblijvend voorstel. Heb je verder nog vragen? Deze kun je ook hier stellen.