Lancelot VideoWat zijn goede bedrijfsfilm voorbeelden?

Wat zijn goede bedrijfsfilm voorbeelden?

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken? In dat geval kan het handig zijn om een aantal bedrijfsfilm voorbeelden te hebben. In dit artikel delen we drie bedrijfsfilms die elk geproduceerd zijn voor een andere branche. Waarschijnlijk zit je ook met de vraag wat de nut is van een bedrijfsfilm. Je kan een bedrijfsfilm namelijk op een heleboel manieren inzetten. Ook dit wordt uiteraard beantwoord.
Lijken deze bedrijfsfilms niet op jouw idee? In dat geval kunnen we alsnog wat voor je betekenen. We bespreken graag je wensen om zo tot de tofste ideeën te komen. Grote kans dat we iets soortgelijks al eens eerder hebben toegepast.

Zichtbaarder met bedrijfsfilms

Een van de grootste redenen waarom je voor een bedrijfsfilm zou willen kiezen, is wanneer je de aandacht van je doelgroep net wat beter wilt aantrekken. Tekst werkt anno 2021 niet meer. Je klanten willen jou merk zien, horen en ervaren! Een bedrijfsfilm zorgt ervoor dat je je (potentiële) klanten maximaal prikkelt tot relevante acties.
Door de bedrijfsfilm goed in te zetten behaal je een optimale zichtbaarheid. Je klant zit niet meer alleen op je website, maar wil je ook op andere plekken vinden. Youtube is een van de grootste mediaplatforms ter wereld waar je klanten tenslotte ook op kijken. Met een goede bedrijfsfilm kan je hier een mooi rendement mee behalen.

Zijn bedrijfsfilms betaalbaar?

Een van de meest lucratieve vormen van marketing is videomarketing. Het korte antwoord is daarom; JA! Je bedrijfsfilm kost niet alleen geld, maar levert vooral heel veel op. Bij videomarketing is deze verhouding bijzonder goed. Het levert dus vele malen meer op dan dat het kost.
Daarom raadt Lancelot Video aan om lekker te beginnen met betaalbare concepten om te zien wat voor jouw bedrijf en doelgroep werkt. Wanneer je merkt dat een bepaalde video het erg goed doet, finetune je deze video vervolgens om een perfecte bedrijfsfilm te laten maken.

Hoe maak je een goede bedrijfsfilm?

Een goede bedrijfsfilm begint met een probleem. Ja, je hoort het goed. Niet een probleem tijdens de productie, maar met een vraag aan je doelgroep. Je lost met je bedrijf tenslotte een probleem op. Door de vraag te stellen: “Heb jij ook zo veel last van….?” Zo kom je snel tot de kern van je verhaal en kan je duidelijk maken dat jij het probleem van je doelgroep op kan lossen.
Op deze manier heb je altijd een uitnodigende call to action. De doelgroep moet namelijk uiteindelijk wel een actie uitvoeren, voordat jij wat aan de bedrijfsfilm hebt. Dit kan een e-book downloaden zijn, maar ook een directe aankoop. Kortom het is essentieel om een goede call to action te hebben.

Inspireren met mooie voorbeelden

Bedrijfsfilm voorbeeld 1: Kruidvat & Trekpleister Supersize!


Bedrijfsfilm voorbeeld 2: WSP in Nederland


Bedrijfsfilm voorbeeld 3: Regio Zwolle, de groeiregio van Nederland


Van idee tot bedrijfsvideo

Lancelot Video is expert in zakelijke documentaires, bedrijfsfilms, informerende videos, aftermovies en nog veel meer. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!